Balarina met Alzheimer hoort de Zwanen Meer, begin met dansen

Deze week ging onderstaande video de wereld rond. Hierin was voor deze dame de muziek van ‘Het Zwanen Meer’ de trigger naar haar bewegingen als ballet danseres. Een mooi bewijs dat het geheugen niet alleen in het hoofd zit maar ook ook in het lichaam. Hierin speelt de kracht van herhaling, het gevoel en verbinding maken bij muziek, dansen en dus ook Tai-Chi Qigong een belangrijk rol. Tai-chi Qigong bij ouderen met dementie integreert de kracht van herhaling, gevoel en verbinding door zachte, vloeiende en eenvoudig oefeningen in regelmaat in groepsverband te herhalen.
Meer informatie over Tai-Chi Qigong bij dementie of alzheimer is te vinden https://www.run4bodyandmind.nl/lesgeven-tai-chi-qigong-aan-ouderen-met-dementie

Zomerworkshop Tai-Chi & Qigong

Een andere kijk op strijd tegen Corona!

In onderstaande video pleit een longarts om niet te gokken – of zoals de overheid wil – op het beschikbaarheid van een vaccin maar zelf aan de slag te gaan met je gezondheid. Dit door het eigen immuumsysteem te versterken door je leefstijl aan te passen, goede voeding en te bewegen. Deze worden sluiten aan op hetgeen BOCAM-therapie beoogd, om mensen zelf aan te zetten hun eigen gezondheid of zelfgenezing te hand te nemen.

Wil je ook je eigen gezondheid ter hand nemen lees meer over BOCAM-Therapie of BOCAM-Prescan.

Herfst workshop op 21 oktober 2018 “Van Hoofd naar Hart”!

Een unieke 1-daagse kunstzinnige workshop waarin je via experimentele schilderen en Tai-Chi leert de verbinding te maken met je hart(gevoel). Je leert intuïtiever te handelen en het toeval een grotere rol te geven, waarbij je meer vrijheid ervaart en angsten verdwijnen. Bekijk hier de flyer! BewarenBewaren

Verder lezen…

Run4BodyAndMind ondersteund de kunst – Arte-e-Cultura

In de nieuwe editie van ‘Arte-e-Cultura‘ ondersteunen wij de regionale kunst door te adverteren. Wij hebben affiniteit met kunst omdat in alles wat wij doen te maken heeft met ‘Kunst’. BOCAM Therapie is het leren de kunst van een gezond leven te leiden en Tai-Chi is de kunst van bewegen.

Verder lezen…