Werken aan je gezondheid op Traditionele Chinese wijze:

Op 19 september 2020 is er een introductiemiddag Guo Lin Qi Gong bij Ruud Tielsema in Centrum voor Leefstijl & Gezondheidsontwikkeling

Quo LIn - Natural Walk
GuoLin – Natural Walk

Bijeenkomst is komen te vervallen!

Gegeven door Guo Lin Qi Gong docenten Ruud, Lida en Marianne.

Deze middag is bestemd voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken.

GLQG is opgezet als herstelprogramma voor chronisch zieken, zoals patiënten met kanker, naast hun reguliere behandeling en is ook zeer geschikt om je gezondheid op peil te houden, bijvoorbeeld voor ouderen, die tot de risicogroepen behoren. Het bestaat uit eenvoudige loopoefeningen gecombineerd met een speciale ademhalingstechniek.

Door beoefening van GLQG kan je immuunsysteem en zelfgenezend vermogen versterkt worden.

COVID-19. Diverse Qigong vormen, waaronder Guo Lin Qi Gong, zijn heel geschikt voorchronisch zieken. Al voor COVID-19 keken onderzoekers naar de effecten van Qigong bij luchtweginfecties en dan meer specifiek bij het voorkómen en herstellen ervan. Dat is nu natuurlijk een heel actuele kwestie. Bij COPD patiënten die 3 maanden getraind hadden, registreerden ze o.a. een versterking van de borstspieren en het middenrif. Door de speciale ademhalingstechnieken wordt er meer zuurstof door het bloed getransporteerd, wat effectief kan helpen bij bestrijden van chronische ziektes en bij COVID-19 het verschil kan maken. Je immuunsysteem wordt positief beïnvloed en pijn-en stressklachten verminderen. Het verminderen van stress is van belang, omdat bij stress het lichaam overgaat op de overlevingsmodus: vechten, vluchten of verstarren. Het zelfgenezend vermogen stopt dan, terwijl dat juist van het grootste belang is. Door de GLQG oefeningen wordt deze modus doorbroken, waardoor het lichaam weer aan zijn zelfgenezend vermogen kan werken.

De beoefening kan het beste buiten in de vrije natuur plaatsvinden, alleen bij regen of kou gaan we naar binnen. We werken vanuit het principe: ‘Waar de aandacht gaat stroomt de Qi, je levensenergie.’

Tijdens deze introductie verstrekken we zoveel mogelijk informatie wat  GLQG  inhoudt en gaan we uiteraard ook zelf oefenen. Na deze middag heb je een goed beeld wat GLQG voor je kan betekenen. Tevens kun je hier informatie krijgen over de vernieuwde docentenopleiding GLQG die medio 2021 start.  

Informatiebijeenkomst GuoLin QiGong -> gaat niet door!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.