Werken aan je gezondheid op Traditionele Chinese wijze:

Quo LIn - Natural Walk
GuoLin – Natural Walk

GLQG is opgezet als herstelprogramma voor chronisch zieken, zoals patiënten met kanker, naast hun reguliere behandeling en is ook zeer geschikt om je gezondheid op peil te houden, bijvoorbeeld voor ouderen, die tot de risicogroepen behoren. Het bestaat uit eenvoudige loopoefeningen gecombineerd met een speciale ademhalingstechniek.

Door beoefening van GLQG kan je immuunsysteem en zelfgenezend vermogen versterkt worden.

Diverse Qigong vormen, waaronder Guo Lin Qi Gong, zijn heel geschikt voor chronisch zieken. Al voor COVID-19 keken onderzoekers naar de effecten van Qigong bij luchtweginfecties en dan meer specifiek bij het voorkómen en herstellen ervan. Dat is nu natuurlijk een heel actuele kwestie. Bij COPD patiënten die 3 maanden getraind hadden, registreerden ze o.a. een versterking van de borstspieren en het middenrif. Door de speciale ademhalingstechnieken wordt er meer zuurstof door het bloed getransporteerd, wat effectief kan helpen bij bestrijden van chronische ziektes en bij COVID-19 het verschil kan maken. Je immuunsysteem wordt positief beïnvloed en pijn-en stressklachten verminderen. Het verminderen van stress is van belang, omdat bij stress het lichaam overgaat op de overlevingsmodus: vechten, vluchten of verstarren. Het zelfgenezend vermogen stopt dan, terwijl dat juist van het grootste belang is. Door de GLQG oefeningen wordt deze modus doorbroken, waardoor het lichaam weer aan zijn zelfgenezend vermogen kan werken.

De beoefening kan het beste buiten in de vrije natuur plaatsvinden, alleen bij regen of kou gaan we naar binnen. We werken vanuit het principe: ‘Waar de aandacht gaat stroomt de Qi, je levensenergie.’

Reacties zijn gesloten.