Over Run4BodyAndMind

Werk en privé, lichaam en geest. Vier belangrijke facetten die zich als een cirkel om je heen voegen en een graadmeter zijn voor je gevoel van vitaliteit.

Portfolio_R4BAM_v01Zijn werk en privé; lichaam en geest in balans, dan voel je je vitaal en energiek. Een uitdaging in de huidige hectische maatschappij.
Vitaliteitscentrum Run4BodyandMind biedt een varieté aan mogelijkheden om te werken aan je vitaliteit door werk en ontspanning, lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Hierin staat vitaliteit voor het vermogen om je continu aan te passen aan een de snel veranderende omgeving.

Runningtherapie, Tai Chi Qigong, Meditatie, Loopbaan (coaching) en (hard)looptraining, zijn de activiteiten die Run4BodyandMind in huis heeft. Al deze diensten stoelen op methodes die hun nut zowel in de praktijk als in de wetenschap hebben bewezen.

Oprichter en drijvende kracht achter Run4BodyandMind is Ruud Tielsema. Met veel enthousiasme begeleidt hij mensen naar meer vitaliteit in hun leven.

‘Het is voor mij een uitdaging om mensen te helpen die door de hectiek van alledag de gezonde balans zijn kwijtgeraakt tussen lichaam en geest. De hectiek van alledag kan ik niet wegnemen maar ik kan mensen wel helpen en motiveren de balans terug te vinden. Hierbij is het mijn doel om mensen zelf de regie voor een vitaal en gezond leven in handen te nemen door  hiervoor op een laagdrempelig manier persoonlijke handvaten en vaardigheden aan te reiken en te leren”.

Ruud Tielsema is opgeleid Runningtherapeut & looptrainer, Tai-Chi leraar, TMA-professional en BOCAM-therapeut. Deze mix aan kennis en vaardigheden maakt de aanpak van Run4BodyandMind uniek. De brede palet aan diensten draagt bij  aan een goede balans van lichaam en geest en werk en ontspanning, de belangrijkste facetten van de vitaliteitscirkel.

Ruud Tielsema geeft instructie tijdens de workshop Tai-Chi Qigong Zakelijk Heuvelrug

BOCAM-Therapie

Om ook Tai-Chi in combinatie met de Traditionale Chinese Geneeskunde (TCG) op therapeutische basis en leefstijl verandering toe te passen heeft Ruud de HBO opleiding BOCAM-therapeut aan het CNGO in Tilburg gevolgd.

BOCAM bekijkt de gezondheid en leefstijl vanuit een holistische benadering en hanteert de principes uit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) en staat voor:

Bewegingsleer voornamelijk bestaande uit Qigong en Taijiquan.
Ontspanningstraining voor lichaam en geest.
Concentratie oefeningen om ook meditatie te kunnen ervaren.
Ademhalingsoefeningen als de brug tussen lichaam en geest.
Manuele therapie, waaronder werken met acupunten, meridianen, massage en voedingsleer.

Op basis van een uitgebreide (1,5 a 2 uur) durende ‘Body and Mind CheckUp’ (BMC) wordt vanuit de  TCG een diagnose gemaakt om vervolgens op hiervan een behandelplan op te stellen.
Dit behandelplan bestaat over het algemeen uit Tai-Chi Qigong of andere beweging oefeningen, meditatie ,voeding- en leefstijl adviezen. Waar nodig en mogelijk aangevuld met klachtenbehandeling met massage, acumagneettherapie.

Het ontstaan van BOCAM zoals wij het nu kennen.

De BOCAM is ontwikkeld door Rudi Westerkamp. Hij heeft namens de TCM University van Beijing de titel van doctor en Special Adviser in de Chinese Geneeskunde ontvangen. Hij is het hoofd van de Nederlandse delegatie van het standaardisatiecomité voor ISO TCM (Traditional Chinese Medicine). Hij heeft zich bekwaamd in het met elkaar verenigen van Oosterse en Westerse inzichten, technieken en denkwijzen.

Run4BodyandMind is aangesloten bij en werkt met de volgende instellingen of organisaties:

Runningtherapie Utrechste Heuvelrug

Lid van Runningtherapie Nederland

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gekwalificeerd Guo Lin Docent

Reacties zijn gesloten.