Kom in beweging met Tai-Chi Qigong

Ga Tai-Chi Qigong is goed voor een sterk zenuwgestel, rustgevend en een stimulerende werking op de geest. Met Tai Chi Qigong werk je aan je algehele vitaliteit waardoor een gezonde balans ontstaat tussen lichaam en geest. Tai Chi draagt niet alleen positief bij aan de verbetering van het bindweefsel, pezen, spieren en de energiecirculatie (Chi), maar helpt ook negatieve emoties weg te nemen.

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je bewust omgaat met je lichaam en geest. Omdat je in Tai Chi met je energie werkt in plaats van spierkracht, ben je vele malen sneller en krachtiger dan iemand die louter spieren gebruikt. In Tai Chi leer je jezelf verdedigen en weerbaar te worden tegen alle invloeden van buitenaf; stress, het weer en ziekten.

Workshop Tai-Chi Qigong Zakelijk Heuvelrug

Workshop Tai-Chi Qigong Zakelijk Heuvelrug

De les

De lessen Tai Chi worden gegeven in groepsverband. Tijdens de les leer je de meest voorkomende stijlen en vormen die binnen de Tai Chi gangbaar zijn. Je werkt aan een goede Tai Chi-houding, je doet rek- en strekoefeningen, je leert de Tai Chi medische bewegingen met de Ruler (houten stokjes), je werkt aan een goede ademhaling en je ervaart staande meditatie. De oefeningen worden zodanig uitgelegd zodat ze je ook thuis makkelijk kunt doen voor een nog beter effect.

De voordelen

Na de eerste les(sen) ga je al de voordelen van Tai-Chi Qigong van bewegen ervaren.

  • Betere balans lichaam en geest
  • Verbetering bindweefsel, pezen, spieren en de energiecirculatie
  • Minder negatieve emoties
  • Meer kracht door effectief gebruik energie
  • Geringe inspanning
  • Meer veerkracht
  • Rustgevend
  • Ondersteunend bij chronisch gezondheidsklachten

Voor wie?

Tai Chi  Qigong is geschikt voor iedereen die meer balans wil tussen lichaam en geest en gezonder in het leven wil staan. Door de geringe inspanning is Tai Chi voor iedereen te beoefenen. Daarnaast helpt Ta Chi Qigong ook bij het verhelpen of
verzachten van vele chronische gezondheidsklachten. Tai Chi leert je de controle over je lichaam te krijgen en met je energie te werken in plaats van spierkracht.

Eén reactie

  1. Pingback: Gezond ouder worden met Qigong voor senioren - Run4BodyAndMind

Reageren is niet mogelijk