Gezond ouder worden met Qigong voor senioren

Qigong voor seniorenQiGong (Spreek uit als tjee koen)

Een moeilijke naam voor eenvoudige oefeningen om de gezondheid te verbeteren. Qigong voor senioren met of zonder klachten. Dit Systeem is al duizenden jaren oud en vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeswijze (TCG). ‘Qi’ kan vertaald worden als de levensenergie of levenskracht die overal aanwezig is. Met andere woorden: Qi is de energie die maakt dat je leeft en beweegt. Dus Qigong is letterlijk de vertaling van ‘oefening van Qi’.

Zeer geschikt voor senioren

Qigong is wellicht de meest effectieve oefenleer voor het bereiken van een hoge leeftijd in goede gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat Qigong verbetering geeft voor o.a. hart- en longziekten, hoge bloeddruk, nachtrust, (chronische) rug- en gewrichtsklachten (zoals o.a. reuma en fibromyalgie), darmklachten en diabetes. Omdat de stabiliteit verbetert, wordt Qigong ook ingezet als valpreventie bij ouderen. Daarnaast is Qigong uitermate geschikt voor herstel na ziekte of operatie. Bijvoorbeeld wanneer u geopereerd bent aan een hernia of als u een nieuwe heup heeft gekregen. Juist na problemen met uw hart of na een TIA of CVA kunt u met Qigong effectief aan herstel werken.

Rust vinden in beweging

Miljoenen mensen in de wereld doen dagelijks aan Qigong. Voor plezier en ontspanning maar zeker ook om ouderdomsklachten te verminderen of te voorkomen. De oefeningen worden vloeiend op het ritme van de ademhaling uitgevoerd en u ervaart al snel de weldaad van een diepe ontspanning. Uw hartritme wordt rustiger en uw ademhaling verdiept zich Het lichaam wordt gelijkmatig warm. Dat zorgt ervoor dat spieren, gewrichten en bindweefsel soepeler aanvoelen. De doorstroming van bloed en lymfevocht verbetert. Algemeen ervaart u lichamelijk meer energie en geestelijk een grote, innerlijk rust.

Speciale lessen voor senioren

Bij Run4BordyAndMind in Villa Xaverius kunt u zowel overdag als in de avonduren lessen volgen in Qigong. Onze lessen worden algemeen goed bezocht door mensen die actief aan hun gezondheid willen werken. Daarnaast bieden wij speciale Qigong lessen aan specifiek voor senioren op hoge leeftijd. Mensen met bewegingsbeperkingen kunnen aan de lessen zittend op een stoel meedoen.

Dagelijks thuis oefenen

Hoe vaker u oefent hoe groter het effect op de gezondheid en stabiliteit waardoor de kans op vallen kleiner wordt. Alle oefeningen die in de les worden gegeven kunt u ook dagelijks thuis doen. Bij 10 minuten per dag gaat u al het verschil voelen.

Effectief investeren in uw gezondheid

Verwen uzelf en ontdek ook wat de ‘deze Chinese gymnastiek’ voor u kan betekenen. Zoals gezegd : al onze Qigong lesgroepen hebben ook senioren als deelnemers. Maar er zijn ook speciale (nieuwe) lesgroepen voor senioren op de volgende tijden:

Locatie(s)

  • De lessen worden standaard gegeven in ons centrum Villa Xaverius in Driebergen-Rijsenburg.
  • Andere locaties zijn in overleg mogelijk. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de reisduur vanaf ons centrum.
  • Daarnaast is het ook mogelijk om privé les in ons centrum of in de thuis situatie te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Lees hier de folder of aanmelden voor een proefles.

Reacties zijn gesloten.