Getest- Op maat gemaakte inlegzolen van Sidas voor hardloopschoenen

Een weldaad voor je voeten tijdens het hardlopen!

Sidas inlegzolenIk moet bekennen dat ik het nooit moest hebben van op maat gemaakt inlegzolen. Omdat ik zelf gezegend ben met een paar goede voeten vond ik het maar onzin om voor een paar dure neutrale schoenen ook nog eens prijzige inlegzolen aan te schaffen. Na een aanbod van Hardloopwinkel – Sport 2000 Van den Berg om inlegzolen van Sidas aan te laten meten en uit te proberen ben ik de uitdaging aangegaan. Na ruim 60 km op verschillende ondergronden in om de Utrechtse Heuvelrug er op te hebben gelopen ben ik helemaal om.
Wat vooral opvalt is dat doordat de zolen exact de vorm van je voet volgen je ze nauwelijks voelt zitten, alsof je op blote voeten loopt. Tijdens het hardlopen geven ze met name bij de holling van de voet – voetboog – meer steun en bij het hielbot veel minder druk. Dit laatste komt door het extra dempende materiaal ter hoogte van de hiel. Het resultaat is een ontspannender tred en dat mijn voeten na het hardlopen minder vermoeid zijn.
Verder is het natuurlijk handig dat je ze eenvoudig in je 2e of 3e paar sport- en wandelschoenen kan doen.

Bijkomend voordeel voor diegene die zijn hardloopschoenen al jaren hetzij via internet of van de winkelplank koopt je bij het aanmeten een goede check krijgt op de conditie van je voeten en advies over het juiste type schoen. Zeker als je ouder wordt wil de conditie van je voet wel eens veranderen en kan verandering van schoen of inlegzolen blessures voorkomen.

Voor het aanmeten van de inlegzolen moet je wel wat tijd inruimen. Het (aan)meten en maken van de inlegzolen wordt bij Sport 2000 Van den Berg in Driebergen zorgvuldig en professioneel via een aantal stappen uitgevoerd.
Zo worden diverse voetmetingen uitgevoerd, een loopanalyse via videobeelden gemaakt en via Sidas-apparatuur de juiste pasvorm in de zolen gemaakt. Dit alles in een vriendelijke sfeer en onder het genot van een drankje!

De kosten zijn ongeveer 70,– euro, maar daar krijg je ook wel wat voor.

Te verkrijgen bij:
Sport 2000 – Van den Berg
Traaij 44a
3971 GP Driebergen
T: 0343-513773
I: vandenberg.sport@wxs.nl

Ruud Tielsema

Volgende test: De standaard pasvorm (kant-en-klaar) inlegzolen van Sidas

Reacties zijn gesloten.