Home Events Tai-Chi QiGong lesgeven aan ouderen met dementie -> 2-daagse training
Tai-Chi QiGong Wilhelminahuis

Datum

13 02 20
Expired!

Tijd

09:30 - 17:00

Kosten

175 euro p.p.

Tai-Chi QiGong lesgeven aan ouderen met dementie -> 2-daagse training

Voor wie?

Ben jij in actief in de ouderen zorg en wil jij ook Tai-Chi Qigong lesgeven demente ouderen. Schrijf je dan in voor deze 2-daagse training. Bekijk hier de enthousiaste reacties op Facebook van Annabel en Lincy die deze training eerder volgde.

Waarom deze training?

Sinds 2015 geef ik aan dementerende ouderen Tai-Chi Qigong lessen. Tai-Chi Qigong is een bewegingsvorm waarin door het doen van eenvoudige lichamelijk oefeningen de algehele vitaliteit verhoogd wordt en waardoor het bindweefsel, spieren, pezen en gewrichten soepel en in conditie blijven. Daarnaast brengt het rust en ontspanning, verbetert het de concentratie, laat het de energie en het bloed in het lichaam weer stromen. Daarom is Tai-Chi uitermate geschikt om in te zetten bij dementie en ouderen. Het groepsgericht doen van oefeningen versterkt de energie. Hierdoor ontstaat een prettige interactie tussen de deelnemers en ze hebben veel plezier. Door in een kring te oefenen ontstaat verbinding en leren ze van elkaar.

Het fijne is ook dat de deelnemers mij iedere keer weer inspireren. Ervaren hoe mooi en waardevol het kan zijn om dagelijks ‘In het moment’ te zijn en het juk van het verleden en toekomst eventjes af te kunnen leggen en te handelen vanuit je gevoel.

Op basis van jarenlange ervaring  met lesgeven aan demente ouderen en de positieve effecten die dit heeft is het mijn ultieme doel/wens Tai-Chi Qigong een vast onderdeel te laten zijn in de zorg voor ouderen met dementie.  Daarom heb ik deze 2-daagse training opgezet speciaal opgezet voor iedereen die actief is in de ouderen zorg bij dementie.

Ruud Tielsema

Tai-Chi docent & BOCAM-Therapeut

The event is finished.

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door Nirvana & WordPress.